Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

ReVa steeds duurzamer

Op weg naar een klimaatneutraal ReVa

Op 25 oktober 2018 neemt ‘Coöperatie Haags Opgewekt U.A’ haar eerste, coöperatieve zonnedak op theater De Nieuwe Regentes in gebruik. In samenwerking met theater De Nieuwe Regentes begint om 15.00 uur de duurzame theatervoorstelling ‘Buurman in de natuur’, waarna het dak feestelijk wordt geopend.
Het dak is gerealiseerd door vrijwilligers van de Groene Regentes en 72 buurtbewoners die 320 zonnepanelen hebben gefinancierd opdat er lokaal groene stroom opgewekt kan worden. Een deel van de opgewekte energie wordt gebruik voor het laden van elektrische deelauto’s met laadpalen die aan de kop van de Regentesselaan vlakbij het Regentesseplein staan. De voortgang van de bouw verloopt voorspoedig en op 1 september zou alles technisch klaar moeten zijn.

ReVa van het gas af

De buurt Koningsplein en omgeving is aangewezen als één van de prioriteitswijken in Den Haag om in 10 jaar tijd volledig klimaatneutraal te zijn. Dit project wordt getrokken door Stichting Duurzaam Den Haag onder het motto ‘Energie en Groen in de wijk’. Een ambitieus plan waarbij nog lang niet duidelijk is, hoe het aangepakt moet worden. Wat wel duidelijk is dat Den Haag voor een enorme verduurzamingsoperatie van de woningen staat. De Groene Regentes helpt bewoners met deze verduurzaming door isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp te laten plaatsen. In de afgelopen twee jaar zijn al 1200 zonnepanelen en 40 warmtepompen geplaatst. U kunt zich nog steeds vrijblijvend inschrijven als belangstellende via www.groeneregentes.nl/hoom. Zij komen dan bij u langs voor een adviesgesprek.