Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

“Regel het samen, in goede en slechte tijden!”

Familierechtadvocaat Ien Ubaghs

Sinds kort zit familierechtadvocaat/ mediator Ien Ubaghs op haar smaakvol ingerichte nieuwe kantoor Familie&Recht aan de Franklinstraat 93, hoek Weimarstraat. “Deze wijk straalt energie uit. Er borrelt van alles hier. Het is een laagdrempelige locatie in een levendige en opkomende wijk. De klanten vinden het leuk hier. Sinds 2004 heb ik mijn eigen kantoor, tot voor kort aan de President Kennedylaan. Het werd tijd voor iets nieuws. We kochten deze parterre van de heer George Giasi. Hij woont hierboven en dreef al heel lang reisbureau Georgia Tours in deze ruimte. Hij wilde niet de zoveelste horecavoorziening in zijn pand en zag mijn partner en mij als ondernemers wel zitten als onderbuur.” Hij schonk Ien symbolisch een gelukboom, die nu op een prominente plek in het kantoor staat.

Beter bemiddelen dan procederen

Ien is lid van de vFas, de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators en heeft een uitgesproken visie op haar vak als advocaat mediator. Als advocaat ligt haar focus op het zoeken naar oplossingen en de-escaleren. Ze vindt dat je procederen zoveel mogelijk moet voorkomen in familiezaken. Als scheidingsmediator is zij directief en evaluatief en zet zij haar juridische kennis als advocaat in. Denk aan kennis van het huwelijksvermogensrecht, alimentatierecht, pensioenrecht, gezagsrecht en de fiscaliteit. Bij een scheiding spelen emoties een grote rol en dan kan die derde partij een belangrijke rol spelen. In gesprek blijven is essentieel. Voorkom een vechtscheiding, zorg dat iedereen aan tafel zit, zeker als er kinderen bij de scheiding zijn betrokken, want die krijgen vooral de rekening van een niet geslaagde scheiding.

Een plan ontwikkelen voor de toekomst

Ien wil haar kennis en ervaring ook meer gaan inzetten bij het adviseren van jonge stellen met kinderen of een kinderwens, die gaan samenwonen of trouwen. Juist in de fase dat de relatie goed is, is het mooi om te hebben gesproken en nagedacht over de gevolgen, mocht het in de toekomst onverhoopt mis gaan. Ze denkt aan een inloopmogelijkheid op de zaterdagmorgen. Mensen kunnen dan informatie krijgen over deze adviesmogelijkheid. Hebben ze echt interesse, dan krijgen ze huiswerk mee en komt er in samenwerking met de notaris een plan. Overigens zijn oudere stellen, die gaan (her)trouwen natuurlijk ook van harte welkom. Ien stemt graag af met andere betrokken professionals en beschikt over een ruim netwerk. Op haar kantoor zijn daarom ook regelmatig andere professionals aanwezig met wie zij nauw samenwerkt in het belang van haar klanten.

Netwerk opbouwen in de wijk

Ien gaat contact leggen met basisscholen in de buurt om te bespreken of er een scheidingsprotocol op school is en ook met de huisartsenpraktijken gaat ze praten over samenwerking. “We staan met de praktijk voor een uitdaging om in deze inspirerende buurt een vitale rol te spelen op ons terrein”. De bestaande klanten en de verwijzingen via het netwerk lopen gewoon door. Binnenkort hoopt zij de praktijk te kunnen uitbreiden met een geschikte (junior) advocaat. Kortom: die gelukboom komt vast van pas.