Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Laffe inbraak bij distributiecentrum Voedselbank Haaglanden

In de nacht van 21 op 22 augustus is ingebroken bij het distributiecentrum van de Voedselbank Haaglanden aan de Boomaweg te Den Haag. Het hek werd geforceerd en containers opengebroken. Ontvreemd werden een forse hoeveelheid persoonlijke verzorgingsmiddelen ter waarde van zo’n 1500 euro. Het bestuur van de Voedselbank Haaglanden noemt het heel wrang dat er op deze wijze letterlijk gestolen wordt van de armen. Persoonlijke verzorgingsmiddelen zitten maar zelden in het wekelijkse voedselpakket en zijn zeer gewild onder de cliënten. Bijna 600 cliënten wordt dit bijzondere extraatje deze week door de neus geboord. Gekregen spullen zijn voor de Voedselbank helaas niet te verzekeren.

Over de Voedselbank Haaglanden

De Voedselbank Haaglanden is een combinatie van een Voedselbank voor de hele 070 regio en een distributiecentrum voor een wijdere regio rondom Den Haag. Op dit moment rekenen 1.679 huishoudens die door omstandigheden onder de armoedegrens leven op deze steun. Om hen van extra voeding te voorzien wordt voedsel geschonken door leveranciers, naar het distributiecentrum getransporteerd, opgeslagen, ingepakt in voedselpakketten en verspreid onder uitdeelpunten in de regio Haaglanden. Voedselbank Haaglanden bevoorraadt wekelijks 14 voedselbanken in de regio Zuid West Nederland. Er wordt uitsluitend met vrijwilligers gewerkt.