Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Je bent nooit te oud om te beginnen

‘Ouderen in de Wijk’ verwelkomt 500ste deelnemer

Het was feestelijk en gezellig in Bibliotheek Segbroek op woensdagmiddag 27 juni. De 500e deelnemer aan het project Ouderen in de Wijk werd in het zonnetje gezet. Zeker 50 deelnemers aan het project waren aanwezig om het feestje mee te vieren. Er werd gezwaaid en omhelsd en vooral gezellig gekletst.
Met het project Ouderen in de Wijk willen de bibliotheken in de vier grote steden, waaronder Den Haag, tienduizend ouderen helpen hun persoonlijke sociale netwerken en competenties te versterken om zo lang mogelijk met plezier zelfstandig te blijven. Wat Den Haag betreft draait dit project in de bibliotheken Escamp en Segbroek, maar tijdelijke locaties zoals huiskamers in verzorgingshuizen worden ook gebruikt. Ouderen zijn welkom om elkaar te ontmoeten, te discussiëren, cursussen, workshops of lezingen te volgen, maar ook (samen) de krant te lezen of televisie te kijken.

Meer dan alleen boeken

Nadat Lidy Münninghoff, programmaleider ‘Ouderen in de Wijk’, de quiz ‘Hoe goed kent u uzelf?’ had gepresenteerd, werd de 500e deelnemer Aleida ter Reehorst, die al een paar creatieve workshops had gevolgd, hartelijk toegesproken. En toen was er veel taart en bubbels voor iedereen. Verder deze middag aandacht voor enkele andere projecten voor ouderen of voor bewoners die graag meer contacten zouden willen of met vragen of problemen zitten. Kortom, bij Bibliotheek Segbroek kunt u voor veel meer dan alleen boeken terecht! Dus gewoon binnenlopen en vragen.
www.ouderenindewijk.nl