Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Glamour makeup

Van trainingen en workshops tot bruids- en Arabic/ Bollywoodmakeup

Marihen Gemenez (30) is een top vakvrouw en echte onderneemster. Sinds anderhalf jaar zit ze in het elegante Jugendstilpand op de hoek van de Suezkade en de Columbusstraat met haar zaak Glamour Makeup. Tot haar vreugde én een beetje verbazing is dat inmiddels al een goedlopend bedrijf geworden.
Oorspronkelijk komt ze uit Venezuela, waar ze voor advocaat studeerde. Maar ze kwam er snel achter dat daar haar hart niet ligt. Opgegroeid in een gezin waar haar ouders een modelling-, dans- en acteerschool hadden, kwam ze van jongs af aan in contact met een wereld van bekende persoonlijkheden waarin schoonheid een belangrijke factor was. Op haar 17e studeerde ze af aan een beroemde schoonheidsacademie in Caracas. Niet lang daarna opende ze haar eigen bedrijf in het geven van makeup-lessen. Via een tv-optreden bereikte ze 50.000 followers op Facebook.

Publieksprijs

In 2013 verhuisde ze naar Ierland om daar een verdere opleiding in het makeup-vak te volgen. De liefde bracht haar het jaar erop naar Nederland. Ze woont nu met haar vriend in onze wijk, dicht bij haar zaak. In 2016 won ze de Makeup Awards publieksprijs in de Jaarbeurs. Haar Nederlands is nog niet helemaal op peil, maar ze heeft persoonlijk assistente Sofia – ook Venezulaanse, maar al jaren hier – die haar bij alle praktische zaken bijstaat.

Ruimte voor alles

Wie op haar website kijkt, www.glamourmakeup.nl, zal verbaasd zijn over de veelzijdigheid van haar aanbod: professionele trainingen, persoonlijke makeup-workshops, makeup voor bruiden, familie en gasten, voor feesten, voor toneel, Arabic/Bollywood makeup, makeup voor de donkere huid en makeup voor fotoshoots. “Hier is ruimte voor alles,” zegt Marihen. “je kunt hier alles krijgen en alles leren”.

Leuke sfeer

Dat de zaak zo goed loopt is een beetje een verrassing. “Men had gezegd dat Nederlanders niet zo met het uiterlijk bezig zijn, maar dat valt reuze mee. Door het internationale karakter van Den Haag krijg ik ook veel expats over de vloer. Die willen iets creatiefs doen en vinden het leuk om elkaar te ontmoeten in mijn zaak, waar ze gezelligheid vinden en waar ze zichzelf kunnen zijn”. “Er heerst hier een leuke, lichte sfeer” vult Sofia aan.
Als advocaat was ze afgestudeerd op een scriptie over Human Rights. “Daarmee zou ik hier in Den Haag perfect op mijn plaats zijn. Maar ik wil geen kantoorwerk en heb met heel mijn hart gekozen voor dit veelzijdige en creatieve vak. Hier ben ik op mijn plaats”.