Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Festival Het Circus – een creatieve driedaagse uitspatting

Dat Den Haag de bakermat is van veel talent bewijzen bewoners, organisaties en kunstenaars uit het Regentesse- en Valkenboskwartier. Zij organiseren op 7, 8 en 9 september voor de 4e keer midden in de stad een volwaardig driedaags Festival Het Circus. Het eerste jaar kwamen daar 8.000 mensen op af, het tweede jaar 12.000, het derde jaar moesten ze het kleiner houden omdat het wijkpark werd verbouwd. Zou het festival dit jaar meer dan 12.000 bezoekers trekken?

Tony Bouman en Sebastiaan Simoen van het Muzikantenkwartiertje nemen de programmering voor hun rekening. En ze programmeren breed: van hiphop, reggae en reggaeton tot ska, jazz en surf: “Heel speciaal om erachter te komen dat er zoveel talent is in onze wijk ReVa en dat er muzikaal zoveel aan de hand is hier. Onwijs tof om dat op Festival Het Circus neer te mogen zetten.”

Enig echt duurzaam en sociaal festival ter wereld
Jay Navarro Oviedo, een van de oprichters van Het Circus: “Festival Het Circus is het enige echt duurzame en sociale festival… van de wereld. Dat wil je niet missen. Er is een brede diversiteit aan muziek, acts en workshops voor alle leeftijden, een buurtdiner en een circuscamping, maar waar het vooral om gaat bij Het Circus is de relaxte sfeer. Als je al eens bent geweest, dan weet je waar we het over hebben. Ben je er nog nooit geweest, zet het dan dit jaar beslist op je bucketlist.”

Veel te doen
Er is voor kinderen en volwassenen veel te doen. Zo organiseert Duurzaam Den Haag de Nieuwe Energie Bootcamp, waar je bijvoorbeeld een smoothie bij elkaar fietst. De Cultuurbrouwerij speelt voorstellingen over omgaan met duurzaamheid. Er zijn workshops, zoals: acroyoga, straatfotografie, drummen, en lampen maken van gerecycled materiaal. Universiteit Leiden geeft een pop-up college over plastic vervuiling. En, spannend: het Wijkbudget van het Cultuurkwartier wordt uitgereikt.

Over Het Circus
Het Circus is een sociaal duurzaam festival waar de schatten uit het Regentesse- en Valkenboskwartier in Den Haag een podium krijgen. Bewoners kunnen op 7, 8 en 9 september 2018 voor het vierde jaar op rij genieten van alles wat de wijk te bieden heeft aan verrassende acts, stoere workshops, lekkers uit de buurt én van de buurtcamping. Het komt allemaal samen op Festival Het Circus. Zo bevorderen we samen op een innovatieve manier verbinding, duurzaamheid, cultuur- en wijkparticipatie in de wijk. Nadat we vorig jaar moesten uitwijken naar drie verschillende locaties i.v.m. de verbouwing van het park is Het Circus dit jaar weer terug op wijkpark De Verademing. In 2016 kwamen daar 12.000 bezoekers op af. Tijden zijn: vrijdag 7/9 van 17-20, zaterdag 8/9 en zondag 9/9 van 11-23 uur.
_______________________________________________________________________