Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een vriendenboek

Vriendenboek

Het boek over de vertrouwde en hechte vriendengroep geeft een kijkje in hun leven. Ieder heeft een eigen verhaal; het een nog interessanter dan het andere. Voor henzelf en voor vrienden en naasten is het waardevol, maar ook voor beleidsmakers: het biedt een kennismaking met mensen die zij vaak alleen uit de statistieken kennen.

Goudvink

Zo gaat het over Truus, die al 34 jaar op de Valkenboslaan woont, over Rokus, wiens vader in het verzet zat, in 1943 werd gearresteerd en niet meer terugkwam. En bijvoorbeeld over Dora, zij was altijd actief in de buurt en daarvoor kreeg ze in 2000 van de gemeente de Goudvink. Een prijs van 1250,00 gulden voor haar ‘jarenlange belangeloze inzet’. Een mooi boek maken kost geld, en dat was er niet. Daarom zette Mieke een ‘crowdfunding’ op. Met resultaat, want het boek is prachtig geworden.

‘Licht uit, spot aan’ voor Monique

Op woensdagochtend 4 juli werd op de vaste plek van de vriendengroep in de Regenvalk het vriendenboek feestelijk gepresenteerd. Mieke Klaver haalde meteen Monique Paauw, de activiteitenbegeleidster, naar voren: ‘de spil van alles wat hier gebeurt’. Dat zij enorm wordt gewaardeerd blijkt ook uit de reactie van Joop, deelnemer van de vriendengroep: “Licht uit, spot aan voor Monique!’’

Monique zorgt als professional voor de continuïteit, zij kent iedereen, ook hun mantelzorgers. Als het nodig wordt, is hulp snel geregeld. Zoals Mieke het in het nawoord van het vriendenboek verwoordt: “Als de gemeente Den Haag een seniorvriendelijke stad wil zijn, moet zij ervoor zorgen dat dit soort laagdrempelige en toegankelijke voorzieningen beschikbaar zijn. Met voldoende professionals, budget en vooral zekerheid over continuïteit.“