Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

DCR PLEINFESTIVAL 2018

Haagse culturele hotspot presenteert uitgebreid gratis programma

Op en rondom het De Constant Rebecqueplein is het feest op zaterdag 8 september! De makers en organisaties gevestigd aan de culturele hotspot van het Haagse Energiekwartier bieden een rijk programma van voorstellingen, workshops, rondleidingen en tentoonstellingen op het gebied van dans, theater, muziek, beeldende kunst en poëzie. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het gratis toegankelijke DCR Pleinfestival.

Het De Constant Rebecqueplein Plein is een levendige verzamelplaats voor kunstenaars en creatieve ondernemingen. Onder meer Nest, Zaal 3, Cloud At Danslab, Studio Loos, T Gras v/d Buren, de Electriciteitsfabriek, Satellietgroep, We Are Public en de zelfstandige makers van creatieve broedplaats de DCR zetten op zaterdag 8 september hun deuren open voor publiek om te ontdekken wat er speelt op het plein. Zo kan men bijvoorbeeld naar de voorstelling VINKENOOG van de Poezieboys in Zaal 3 (een hit op de Parade dit jaar!), een dansvoorstelling van CLOUD At Danslab zien in buurttuin T Gras v/d Buren en interessante tentoonstellingen van diverse kunstenaars bekijken in De Electriciteitsfabriek en Nest. De dj’s van Studio Loos verzorgen het muzikale sfeerberheer.

Aanrader: de DCR STUDIO TOURS! Volg een rondleiding door het gebouw van broedplaats de DCR, waar creatieve makers je een exclusief kijkje geven in hun werk en werkplaats. Moderatoren Jane Huldman (Stroom), Ben Terwel (We Are Public), Robert Jan Verhagen (LHGWR) en Rob Verhoeven (Verhoeven doet Buurtonderzoek) hosten ieder een route met een eigen verhaal langs een selectie bijzondere studio’s in het pand.

Bezoekers van het DCR Pleinfestival kunnen ook zelf aan de slag! Verschillende kunstenaars bieden een uitgebreid programma van gratis workshops op het gebied van dans, beeldende kunst, muziek en letterkunst aan voor jong en oud. Bekijk de verschillende studiotours en workshops op facebook en de website en schrijf je in om zeker te zijn van een plek.

Nieuwsgierige festivalgangers zonder plan kunnen ook aanschuiven voor een borrel en lekkere maaltijd van Leonore’s Catering en een feestje. Het DCR Pleinfestival is voor alle leeftijden.

Meer informatie over DCR Pleinfestival: www.dedcr.nl of facebook.com/dcrdenhaag