Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Komt er ‘Verademing’ deze zomer?

Met de omgevingsmanager voor de Verademing namens Dura Vermeer, Franke Smidstra, lopen we rond over wat nu nog het bouwterrein is van het vernieuwde wijkpark. “Voor 85 % zijn de werkzaamheden gedaan, maar dat ziet er voor de wijkbewoners nog niet zo uit. We zijn elke werkdag met 30 medewerkers bezig om het park op eind juli op te leveren. We bekijken ook of we het park al gedeeltelijk toegankelijk kunnen maken in de loop van de zomer.”

Tegenslagen en wijzigingen

Oorspronkelijk was er een planning, waarbij er steeds een 1/8 deel van het park vrijgegeven zou worden. Toen bleek een kapvergunning te ontbreken en er kwam een ontwerpwijziging vanwege de hondenuitlaatstrook. “Ja en dan kun je niet verder en verdwijnen er ook door de hoogspanning op de bouwmarkt arbeiders. Nu zijn we goed bezig en als ook de gemeente zorgt voor de tijdige plaatsing van speeltoestellen en voor het laatste uitvoerontwerp voor de strook langs het water, dan is einde juli haalbaar. In ieder geval op tijd voor het Circusfestival en voor een openingshappening rond het gedicht op de muur.”

Zichtlijnen en speelvoorzieningen

Voorzien van bouwhelm lopen we rond over het ‘werk in uitvoering’ en dan kun je zien hoe het gaat worden. Wat een prachtige grote zandbak wordt dat voor de kinderen uit de wijk en leuk hoe je nu een rondwandeling kan maken. Er zijn mooie zichtlijnen ontstaan. Als straks al het groen zijn plek heeft en de nieuwe brede trapopgangen naar de wijk open zijn en er fietsers over het Ster fietspad richting centrum rijden. Ja, dan kan het toch een park worden waar de wijkbewoners trots op kunnen zijn. Ondanks de nog steeds merkwaardige onderbreking van het park door de aanwezige sportvelden. Het Circusfestival wordt de eerste test voor het park.

“Eindelijk Verademing, ja!”