Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Het Muzikantenkwartiertje, zit daar muziek in?

‘Of er muziek in zit?’, die vraag stellen is hem beantwoorden zou je zeggen. Maar zo vanzelfsprekend is dat nog niet. Sebastiaan Simoen en Tony Bouman, de twee enthousiaste initiatiefnemers, hebben allebei een muzikale achtergrond. Ze zijn basspeler in diverse popbandjes en zijn ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om talentvolle kunstenaars uit verschillende disciplines aan elkaar te koppelen, zoals filmers, typografen en muzikanten. “Wij gaan voor gratis kennisdeling, kruisbestuiving en samen staan we sterk. We willen voor ons initiatief in het uitermate creatieve Segbroek een plek realiseren waar lokale kunstenaars terecht kunnen voor advies, kennisuitwisseling en ontmoeting.” Gelukkig is er nu de Haegsche Prael, waar ze voorlopig hun domicilie gevonden hebben.

Komende maanden

Tony en Sebastiaan zijn de komende maanden onder meer actief op festivals in ReVa en in andere delen van de stad: Jazz in de Regentes op het Koningsplein op 13 en 14 juli, op het Regentessepleinfestival onder meer via de act Camera Obscura in september en ze verzorgen het kunstenpodium op het Circusfestival van 7, 8 en 9 september. Ook elders in de stad zijn ze actief onder meer op het Spoken Word festival met een live act van een typograaf.

Verdienmodel ontwikkelen

Voorlopig verdienen zij hun brood nog in de horeca, maar ze zijn druk bezig met het uitwerken van een verdienmodel en krijgen daarbij ondersteuning van de ‘makelaar’ in sociale ondernemingen Donne Bax. Het Stadsdeel geeft ook wat ondersteuning. Simon en Tony geloven heilig in hun plannen, dus we houden hen in de gaten.