Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bedrijvencentrum De Hobbit gerenoveerd

Lunchroom gerund door mensen met achterstand op de arbeidsmarkt

Aan de rand van ReVa, tegenover de DCR en de Electriciteitsfabriek, domineert een monumentaal gebouwencomplex, de driehoek Joseph Ledelstraat, Marnixstraat en De Constant Rebequestraat. Al bijna vijftig jaar geeft dit bedrijfspand dankzij de zakelijke architectuur een bijzonder karakter aan de omgeving.
Na een grondige renovatie biedt het complex tegenwoordig onderdak aan het ondernemerscentrum De Hobbit met daarin een mix van kleinschalige en grotere creatieve, innovatieve bedrijven. Dit betreft het pand hoek Joseph Ledelstraat/Marnixstraat. Op de eerste verdieping is bovendien een ruime praktijk voor kindertandheelkunde gevestigd.

Al met al is er door de renovatie meer openheid gecreëerd met als doel de relatie met de directe omgeving aan te gaan. Dave Boer, ter plekke manager van eigenaar Cocon Vastgoed: “Wij zoeken de komende tijd nadrukkelijk het contact met de buurt. Het ruime bedrijfsrestaurant is prima geschikt voor samenwerking met buurtorganisaties en bijvoorbeeld voor feesten, recepties en partijen of buurtoverleg. Iedereen kan nu al tijdens de kantooruren gewoon binnenlopen om in de lunchroom in alle rust met de laptop te werken. En er is nog wel meer mogelijk.”

Leerwerkbedrijf en dagbesteding: D’ROEM

In samenwerking met de verhuurder Cocon vastgoed is lunchroom De Hobbit ontstaan. De exploitatie van de lunchroom en de receptie (gastheerschap) is in handen van D’ROEM, een dagbestedingproject en leerbedrijf voor jongeren en jonge moeders in de leeftijd van 16 tot ongeveer 27 jaar die gemotiveerd zijn om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling en perspectieven willen creëren voor zichzelf. Het doel is om deze jongeren en jonge moeders meer mogelijkheden te bieden en zodoende hun kansen te vergroten op arbeidsparticipatie, vervolgonderwijs en/of dagbesteding. Voor de renovatie was D’ROEM ook al in het pand gevestigd. In de volledig vernieuwde keuken van het de lunchroom (en bedrijfsrestaurant) kunnen de jongeren een vakopleiding volgen tot keuken assistent.
Restaurant De Hobbit is ook de nieuwe ontmoetingsplek voor de bezoekers van het Parkinson café, een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden en mantelzorgers.

Wonen in de oude telefooncentrale?

Dave Boer: “De thematische formule van De Hobbit is bedoeld om zowel formeel als informeel wederzijdse synergie mogelijk te maken met als uiteindelijk doel een nog grotere dynamiek, want door de onderlinge contacten ontstaan tal van mogelijkheden om gezamenlijk klanten beter van dienst te zijn.”
De fysieke infrastructuur van De Hobbit is toegerust op de hightech eisen en wensen van de zakelijke bewoners. Bovendien maakt het gebouw deel uit van een groter complex waarin ook een volledig gedigitaliseerde telefooncentrale van KPN is gehuisvest. Dit grote deel van het pand staat aan het De Constant Rebecqueplein en is inmiddels ook gekocht aan Cocon Vastgoed en de hele ruimte komt in 2022 beschikbaar. Mogelijk worden hier woonappartementen gerealiseerd.

Meer weten

www.cocon-vastgoed.nl/property/aoc-hobbit
www.d-roem.nl