Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Feestelijke opening Proeflokaal Haagse Prael

Vrijdag 13 april was de grote dag voor een nieuw sieraad in de wijk: de opening van proeflokaal en brouwerij De Haegsche Prael.
Tijdens de opening waren er toespraken van de initiatiefnemer van de eerste Prael in Amsterdam, van onze lokale brouwbaas Henk Velders, van de toeleveranciers van het personeel van deze sociale onderneming Anton Constandse Stichting, van Parnassia, van een zojuist gestart personeelslid en natuurlijk van de wethouder Sociale Zaken Rabin Baldewsing. En na de openingswoorden was er feest. De fraai ingerichte en ruime parterre van het voormalige Magazijn puilde uit van de feestgangers. En er vloeide heel wat bier.

Sociale onderneming

Het echte brouwen is met de komst van de grote ketels inmiddels ook begonnen. De vaak vergeten hoek van de wijk rond het Esperantoplein gaat vast een mooie toekomst tegemoet. Op 18 april vond er overigens in de Prael al een grote bijeenkomst plaats over sociale ondernemingen. Ook als broedplaats voor deze nieuwe sociaal-economische bedrijven gaat de Prael een belangrijke rol spelen