Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Samen zorgen voor minder meeuwenoverlast

Het broedseizoen is weer begonnen, wat betekent dat vogels nog actiever zoeken naar voedsel. Het betekent ook dat bewoners meer overlast kunnen ervaren van de broedende vogels, zoals opengescheurde vuilniszakken, geluid, vogelpoep en nesten in dakgoten en op daken. Om de overlast van meeuwen zoveel mogelijk te beperken, kunt u als bewoner een aantal dingen doen óf juist laten.
Tips voor het voorkomen van meeuwenoverlast:
• Bied uw vuilniszakken aan op de dag dat uw huisvuil wordt opgehaald, zo kort mogelijk voor de ophaaltijd aan de stoeprand. Bind de zakken goed dicht.
• Gebruik de extra stevige gele vuilniszakken die de gemeente verstrekt van 1 maart tot 1 september 2018. Meeuwen, op zoek naar voedsel voor hun jongen, kunnen deze zakken minder makkelijk openpikken.
• Gooi geen afval op straat. Afval trekt vogels en ongedierte aan die het afval opeten. Voer vogels niet. Het lijkt misschien sympathiek om vogels en eenden te voeren, maar vogels hebben geen extra voedsel nodig, teveel voedsel is juist ongezond.. Het voer wat blijft liggen, trekt ook ongedierte zoals ratten aan.

Gratis vuilniszakken
U kunt de gratis vuilniszakken ophalen bij:
• de informatiebalies van de stadsdeelkantoren Segbroek, Laak, Loosduinen, Scheveningen en Haagse Hout
• het Haags Informatiecentrum in het stadhuis
• Bibliotheek Laakkwartier
• de stadsboerderijen Gagelhoeve, Herweijerhoeve, Reigershof, , Kakelhof, Waaygat en Molenweide.

Meer informatie over (broedende) meeuwen vindt u op www.denhaag.nl, zoekterm ‘Meeuwen’.