Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Paul van der Donk in Atelierroute en in De Nieuwe Regentes

Eind mei openen 42 kunstenaars uit Duinoord en omringende wijken hun deuren voor het publiek. In de ateliers is werk te zien en te koop van onder meer beeldhouwers, keramisten, schilders, tekenaars, sieradenmakers en een glasbewerker. Deelnemende kunstenaars in onze wijk zijn dit jaar Clemens Zalm, Rineke Kop en Miriam L’Herminez (Van Merlenstraat), Marcello’s Art Factory and Rock Gallery (Emmakade), Alice Bakker en Paul van der Donk (Weimarstraat). Paul van de Donk verzorgt dan in Wijn&Kunst een informatieve en actieve workshop rond wijnetikettering.

Series die blijven triggeren

Paul van der Donk en registervinoloog Edwin van Velzen ontplooien in de Weimarstraat 24 A tal van activiteiten op het gebied van wijn & kunst. Paul is sinds eind 2012 curator van de exposities in de wijnwinkel (jaarlijks ongeveer tien keer), en houdt zich daarnaast bezig met de communicatie. Hij richt zich op kunstenaars uit landen waarvan ook wijnen verkocht worden, zoals de laatste tijd uit het midden en oosten van Europa. Maar er is ook werk te zien van bekendere Haagse kunstenaars, die een eigen netwerk kunnen inbrengen. De jongere beginnende kunstenaars, zoals de makers van Street Art, worden daarbij niet vergeten.
Zelf studeerde Paul aan de KABK in Den Haag (Grafiek) en maakt eigen werk vanuit het atelier achter de winkel. Naast grafiek, ook fotografie en schilderijen. Kenmerkend zijn de series van het grafische werk en van zijn schilderijen.

Expositie DNR

Theater De Nieuwe Regentes exposeert van 25 mei tot 12 juli 2018 in verschillende ruimtes werk van Paul van der Donk. Mooi zijn de foto’s die hij maakte van een leegstaande textielfabriek in Winterswijk, nabij zijn geboorteplaats Groenlo. Een serie met prachtig lijnenspel, diepte en perspectief. Voor hem sloot de cirkel zich toen die foto’s geëxposeerd werden in het later gerenoveerde gebouw.
Het meer recente werk wordt vertegenwoordigd door de serie ‘theatrale’ schilderijen waarin hij in verschillende tinten grijs speelt met structuren, steeds veranderende figuren en vervreemdende kleding, verbonden door het thema ‘muziek’. De opening van de expositie is op vrijdag 25 mei van 17.00 – 19.00 uur.

Workshops

Voor wie zelf zijn creativiteit wil ontdekken is er dit jaar gelegenheid om op zaterdag 2 juni bij verschillende kunstenaars workshops en demonstraties bij te wonen. Aanmelden hiervoor kan via de website. De resultaten van de workshops zijn te zien op het Sweelinckplein bij de feestelijke afsluiting.

Vanaf 18 mei tot 2 juni: bij Art Gallery/Makelaardij Koenders, 2e Schuytstraat 164, hoek Reinkenstraat: overzichtstentoonstelling met werk van alle deelnemende kunstenaars.
26 en 27 mei van 12 tot 17 uur: Open Atelierroute Duinoord. De ateliers zijn te herkennen aan een raambord.
2 juni: workshops en demonstraties, en van 17-20 uur feestelijke afsluiting op het Sweelinckplein. Informatie en brochure: www.openateliersduinoord.nl