Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Newtonplein op de schop?

Op 20 februari vond in de Anwar Moskee aan de Herschelstraat een bewonersavond plaats om voorstellen te verzamelen voor de herinrichting van het Newtonplein. De dertig aanwezigen kwamen met een waaier aan ideeën om het plein te verbeteren. Een onvolledige opsomming van wat zoal ter sprake kwam: een ‘ontdekkingpad’ met water voor kleine kinderen, de zandbak opknappen, babyschommels, een klimtoestel voor grotere kinderen, een kabelbaan, een mandschommel en een verbeterde voetbalkooi.
Voor de volwassenen een terras bij Jonker Frans, meer fietsenrekken en afvalbakken, picknicktafels en mogelijk barbecueplekken, meer diverse zithoekjes met banken, twijgeboomhutjes, meer bloemen en de goudenregens herplanten.

Hoe verder?

Op woensdag 23 mei (19.00 uur) volgt de presentatie van het voorlopig ontwerp, ook weer in de Anwar Mustafa Moskee. Op basis van deze bespreking komt er een definitief ontwerp. De presentatie van dit ontwerp vindt op 3 juli plaats en dan kan na de zomer de uitvoering starten. Eén ding is zeker: het Newtonplein gaat een mooie toekomst tegemoet.