Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De sociale functie van de hondenlosloopplek

De nieuwe uitlaatplek voor honden aan De Verademing is behalve hondenuitlaatplek ook een sociaal ontmoetingspunt voor hun eigenaren. Een plek waar nieuwtjes over honden uitgewisseld worden. Er is zelfs een Facebookpagina met 60 leden.

Voldoende ruimte

Een belangrijke voorwaarde voor een goede uitlaatplek is dat er voldoende lengte en breedte is, zodat de honden echt met elkaar kunnen rennen of met een bal kunnen spelen. En daarbij niet in het water vallen of op het fiets- of voetpad terechtkomen. De club hondenliefhebbers is blij dat ze met het ontwerpteam aan de gekozen oplossing mee hebben mogen werken. De helft van de huidige strook vanaf de brug Newtonstraat blijft nu voor de honden. Het andere deel wordt de verblijfsruimte aan het water. Er komt een afscheidingshek, toegankelijk voor rolstoelgebruikers, tussen beide stroken en een boomafscheiding met het fietspad bij het verlaagde talud.

Levensmaatje

Nora, een van de hondenbezitters: “Honden hebben een belangrijke sociale functie, ze bieden behalve structuur in het leven ook troost. Het is een levensmaatje voor veel mensen. Wij vinden dat er meer van deze plekken in de stad moeten komen. Aan de overkant, bij die ‘lege’ parkeerhoek, zou ook een mooie plek kunnen komen.”