Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Van elpees tot een Zanotta stoel

De Pathefoon, de Bric a Brac winkel aan de Weimarstraat 237 is sinds februari 2017 weer open. Op vrijdag van 12.00 tot 18.00 en op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur.
De zaak was een tijdje gesloten, maar de eigenaren Hans en Bianca van Eersel misten als ondernemers de contacten met de klanten, de gezelligheid en het werk. Na een grondige renovatie heropenden ze de winkel.

Zanotta

In de etalage van de winkel staat momenteel een leren ‘speelgoedpaard’ voor de welgestelden uit 1920 van bijna een meter hoog. Maar een blik in de etalage is onvoldoende om een beeld te krijgen van de bijzonderheden in de Pathefoon. Veel artikelen in de winkel zou je zó een plaatsje alleen gunnen in de etalage, met een spotje erop. Zo staat midden in de winkel een stoel van de Italiaanse designontwerper Zanotta, achter in de zaak ligt een bijzondere kunstig hout-ingelegde antieke rechthoekige vioolkist, aan de wand een zonnespiegel uit 1900, en in een etagère onder andere een art-deco theestel uit Birmingham. Bij Bric a Brac zaken moet je echt altijd even de letterlijk drempel over om tussen de tientallen voorwerpen juist dát te vinden waar je al jaren naar op zoek was.

Elpees

Hans en Bianca zelf zijn steeds op zoek naar bijzonderheden voor hun winkel en zijn regelmatig te vinden op antiek- en verzamelmarkten. En natuurlijk kopen ze veel spullen via particulieren, mensen die kleiner gaan wonen of inboedels die ze op verzoek opruimen. En mochten er lezers zijn die al jaren denken ‘Wat moet ik toch met die tientallen elpees die ik al jaren niet meer draai?’ Hans heeft er veel belangstelling voor…!