Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Op weg naar ‘Samen weer trots op de Regentesselaan’

Op een voor deze donkere periode zeldzaam mooie winterlichte zaterdag 17 december kwam een slagvaardige groep bewoners van de Regentesselaan samen om de al eerder geplaatste betonnen plantenbakken te vullen met bloeiende planten. Medewerkers van het Stadsdeelkantoor zetten de plantjes uit in de bakken en de actievoerders zorgden voor de goede inbedding. De planten dragen fraaie namen als Maagdenpalm, Zonnehoed en Duizendknoop. Vanaf het voorjaar zal er een explosie van kleur in de bakken gaan ontstaan. Heel enthousiast en zorgvuldig kreeg elk plantje zijn plaats. Koffie/thee en versnaperingen op een picknicktafel completeerden dit vrolijke beeld.

Stap voor stap naar die mooie Regentesselaan

De bewonersgroep ‘Samen weer trots op de Regentesselaan’ ziet deze actie als een stap op weg naar het herstel van de glorie van deze in potentie mooie laan. Er zijn al afspraken gemaakt over het bewateren van de bakken zodra dit na de winter nodig is. Vanuit twee regentonnen, waarvan er al een geplaatst is bij de Van Merlenstraat gaat dit begieten gebeuren.
Berend, een van de woordvoerders van de club: “Deze acties zijn nodig om de bewoners betrokken te houden bij het initiatief. ‘Het cynisme voorbij’, is ons motto”.
Er zijn nog plannen voor een kiosk op de laan, maar wellicht kan dat straatmeubel ook ingepast worden op een vernieuwd Regentesseplein. En nu maar wachten op die fraaie bloemenzee!