Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuws uit het Energiekwartier

Het was tjokvol op de voorlichtingsavond op 14 november jl. over het Energiekwartier. Het ging deze keer over het nieuw te bouwen woonblok B en het plan voor de inrichting van het Esperantoplein. Het Magazijn kwam ook nog even ter sprake. Architect Britta van Egmond en omgevingsmanager Mieke Noordegraaf konden tevreden zijn met de warme belangstelling van onder andere de (toekomstige) bewoners van de deels al opgeleverde woonblokken Edison en Volta.

Blok B

‘Blok B’ is de werktitel voor het te realiseren derde woongebouw in het Energiekwartier. Het ligt direct aan het nieuw in te richten Esperantoplein en zal 38 koopwoningen bevatten. De verkoop vindt in de maanden mei/juni plaats. De bouw start eind van dit jaar en zal 1,5 tot 2 jaar duren.

Het Magazijn

Blok B kijkt aan de overkant van het Esperantoplein uit op het Magazijn, een gebouw uit de jaren 30. In de lofts die in het Magazijn zijn gerealiseerd wonen inmiddels al heel wat jonge mensen, veelal studenten, ‘young professionals’ en expats. Beneden komt er vanaf maart een proeflokaal en Bierbrouwerij De Haagse Prael brouwt er vanaf mei bier. En dat doen ze met arbeidskrachten vanuit de psychiatrie, dus dat wordt een sociale onderneming.

Esperantoplein

Het Esperantoplein wordt pas ingericht als Blok B klaar is. Maar een eerste ontwerp, dat samen met buurtbewoners tot stand is gekomen, is inmiddels gepresenteerd. Het plein is straks 50 x 45 m groot. In het ontwerp wordt een raster van 30 groenvierkanten met diverse beplanting voorgesteld, met in het midden wat meer bestrating en precies in het midden een soort heuveltje met gras. Een flink aantal bomen zorgt in de zomer voor beschutting. Er komen een speelgelegenheid en houten zitbanken. Voor de bestrating wil men blauwe scoriabricks, als knipoog naar het industriële karakter van de buurt. De ontwerpers denken ook aan een terras, wat natuurlijk prima aansluit bij de bierbrouwerij.

Meer informatie

Wie meer wil weten, kan elke vrijdag tussen 11.00 en 12.00 uur terecht in de bouwkeet van Heijmans op het bouwterrein. Verder is informatie te vinden op www.energiekwartier.nl.