Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Hans Pronk prijs 2018

Hans Pronk was een zeer actieve buurtbewoner die op 18 oktober 2017 op 77 jarige leeftijd is overleden. Hij was als bewoner uit de omgeving van het Newtonplein in het verleden actief met surveillances voor het BIT, bij het Intercultureel Platform Segbroek, voor de stichting Rainbow en als fotograaf, onder andere voor de Wijkkrant de Konkreet.

Jaarlijkse Prijs

Om hem te eren is er een jaarlijkse prijs ingesteld, een wisselbeker en een tekening van een kunstenaar uit het Regentessekwartier, Eliza Reszka. Om Voor de Hans Pronk prijs in aanmerking te komen moet je wijkbewoner zijn, of je organisatie in de wijk hebben, het werk moet vernieuwend spraakmakend en onderscheidend zijn, op cultureel niveau, langjarig, inspirerend en verbindend.

Genomineerden 2018

Marloes van der Meijs, onderneemster, voorheen actief bij de BIZ Weimarstraat, Winterlicht en als docente verbonden aan circusschool. Het ontwerpteam van de Verademing nomineerde Laura Faleschini. De derde genomineerde was Mieke Klaver – ongeëvenaarde vrijwillige inzet voor de wijk op vele terreinen Het NIMBY festival, een voorbeeld van een good practice, nomineerde Luciano Diacone. De vijfde genomineerde is Raymon Erberveld – bokstrainer bij Haagse Directe; hij begeleidt ongeveer 250 jongeren en leert hen ook normen en waarden aan. Fatima Boulhalhoul, de bibliothecaresse met grote inzet, maakt van bieb een clubhuis, huiswerkklas, organiseert vele evenementen en de zevende genomineerde is
Bibi Demelinne van Lolapalooza. Zij toonde vijf jaar geleden ondernemerslef door een lunchroom te openen in een vervallen snackbar, zij was het scharnierpunt naar een beter functionerende Weimarstraat

De Winnaar

Eén kan er slechts winnen in 2018 en dat is Mieke Klaver. Vanwege haar enorme inzet als vrijwilliger in de wijk bij Breipraten, Winterlicht, koortjes, het circus en haar werk als docente aan de Haagse Hogeschool, waar zij haar bevlogenheid overdraagt aan studenten en daarmee vele ‘klavertjes’ op de stad loslaat. Joris Wijsmuller overhandigde de beker en de tekening van Eliza Reszka.