Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Haguegym

Sinds januari 2017 runt Julien Oosterbaan aan de Weimarstraat 13 Haguegym een kleine sportschool voor Personal Training (PT) in kleine groepen.
Julien werkt op afspraak. Na enige jaren PT bij mensen thuis, bij sportscholen en golfclubs gewerkt te hebben, merkte hij dat er een doelgroep is die tussen vrij trainen en personal training inzit. “Dat komt onder andere door de combinatie van een goede persoonlijke begeleiding en de prijs.”

Meten en trainen

“We beginnen met het meten van het vetpercentage en dan krijg je adviezen voor je voeding en je training en eventuele adviezen voor voedingssupplementen en dan begin je met de training. Dat adviseren is voor iedereen anders. De een zegt: ‘Laat mij maar eten wat ik wil’ en een ander wil juist een papiertje met strikte aanwijzingen. Na een periode van acht weken meten we het resultaat. Vrijwel iedereen traint op deze manier en nogal wat mensen werken inmiddels aan hun vierde of vijfde schema. Maar je kunt ook na een of twee periodes van acht weken stoppen. En bovendien kun je natuurlijk altijd je eigen trainingsprogramma samenstellen.”

Maximaal 5

In de ruimte van HAGUEGYM staan buik- en beenspierapparaten, airbikes en vooral veel apparaten met losse gewichten. Met losse gewichten kun je volgens Julien vrijwel alles trainen. Hij werkt met maximaal 5 personen tegelijk. Met dit concept en deze manier van begeleiden is HAGUEGYM op dit moment uniek in Den Haag. De meeste klanten komen uit de wijk en omdat het in een winkelstraat ligt, is er veel aanloop. Door de mond op mond reclame heeft Julien nu al zo’n 30 a 40 mensen die actief een programma volgen. “Om de kwaliteit te waarborgen zit ik met vijftig, zestig mensen per week aan het maximum”.