Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Enthousiaste aftrap Cultuurkwartier!

Donderdagavond 18 januari vond in het wijktheater De Nieuwe Regentes de nieuwjaarsbijeenkomst van Stadsdeel Segbroek plaats. Het was een bijzonder levendige bijeenkomst waar zo’n 200 wijkbewoners op waren afgekomen.

www.hetcultuurkwartier.nl

Veel vertegenwoordigers van culturele, sociale en religieuze organisaties uit ReVa waren aanwezig in verband met de aftrap voor het ‘Cultuurkwartier’. De website met logo van Het Cultuurkwartier werd op een spectaculaire manier geopend. Op deze site werken al die organisaties samen om zo optimaal mogelijk informatie uit te wisselen, af te stemmen en samenwerkingen te smeden binnen de wijk. Maar ook voor de andere wijkbewoners is deze site deels toegankelijk. Kijk maar eens op: www.hetcultuurkwartier.nl. Je kunt de evenementen in de wijk op data zoeken. Reuze handig!

De wisselbeker

Tijdens de bijeenkomst waren allerlei zeer gevarieerde presentaties. Smakelijke hapjes uit de wijk. Joris Wijsmuller reikte prijzen uit aan de winnaars van de Poëzieprijs van de Verademing (zie elders in de krant). Voor de eerste keer werd de ‘Hans Pronk’ wisselbeker uitgereikt aan een verdienstelijke wijkbewoner. Hans Pronk, de alom bekende actieve wijkvrijwillliger, overleed onverhoeds het afgelopen jaar en ter herinnering aan zijn inzet is deze prijs ingesteld. Mieke Klaver kreeg de Hans Pronk prijs 2018.