Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Winnende dichtregel voor De Verademing bekend

De gezamenlijke voorzitters van de jury Laura Falescini en Christien Iliano maakten 18 januari de winnende dichtregel voor De Verademing bekend. Wethouder Joris Wijsmuller overhandigde de prijs, tijdens een nieuwjaarsbijeenkomst in de Nieuwe Regentes, voor winnaar Gert van de Slikke.

Zo te zien

Echt, je hoeft niet
helderziend te zijn
om helder te zien
en als je kijkt
is ’t echt
niet wat het lijkt

De jury vindt het een sterk poëtisch en intrigerend gedicht. De jury hoort in dit gedicht bovendien een echo van de geschiedenis van park De Verademing terug.

Achtergrond
Het idee voor een dichtregel op de muur in Wijkpark De Verademing is onderdeel van het ontwerp voor de herinrichting van het park dat is gemaakt door het ontwerpteam. De muur die er nu staat blijft ook in de toekomst maar verdwijnt grotendeels uit het zicht, door de nieuwe grashelling. Op het blijvende stuk  muur is ruimte voor een dichtregel.

De winnaar krijgt een cultuurabonnement voor 2 personen op “We Are public”  ter waarde van € 180,-. Ook zijn er twee tweede prijzen bestaande uit een theaterbon ter waarde van €70,- én een jaar lang “Badgast” van De Nieuwe Regentes ter waarde van €30,-.

De prijsvraag is georganiseerd door de samenwerkende partijen in het Energiekwartier (Gemeente Den Haag, Heijmans en Staedion). De jury bestond uit Piet Driest, Laura Falescini, Anneke de Graaf, Quirina van Hof, Christien Iliano, Piet Vernimmen en Eric Wisse. Zij werden ondersteund door Douwe Wielenga (onafhankelijk secretaris).

Het volledige juryrapport lees je hier: Juryrapport

Tweede prijzen

De jury geeft de gemeente in overweging om meer dichtregels op de muur de plaatsen en/of op andere plaatsen in het park, omdat poëzie een dimensie aan het wijkpark toevoegt. De tweede prijzen zijn hiervoor uitstekende kandidaten.

Blauw. Groen. Park. De stad slaakt een zucht van verlichting.

Het niet noemen van De Verademing, maar er zo poëtisch naar verwijzen vindt de jury een mooie vondst van Gea Helms.

Ontmoet je buur bij deze muur

De jury vind de tekst krachtig en verwacht dat veel passanten zich zullen voelen aangesproken door de woorden van Lies Bakker.

Plaats een reactie