Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Alleenstaande ouderen dineren gezamenlijk in Segbroek

FOTOSERIE onderaan

Afgelopen Kerst vond er in Segbroek een Kerstdiner plaats, speciaal gericht op alleenstaande ouderen in de wijk. Ook ouderen met nauwelijks een sociaal netwerk om zich heen waren welkom. Dit hartverwarmende initiatief kwam van restauranthouders Monica Braccini, Sander Beekink, Bibi Demelinne en de ouderenconsulenten van Voor welzijn. Maar liefst 90 ouderen schoven aan in drie restaurants. Via Begeleiden en Rijden en Wijkbus Uit en Thuis konden de eters worden gehaald en gebracht.

Fotografie: Fleur Beemster

Prachtavond
Monica van restaurant Da Braccini kwam via wijkcentrum de Regenvalk in contact met de ouderenconsulenten, die een aantal ouderen konden aanwijzen voor deelname aan het Kerstdiner. Naast dit restaurant deden ook Brasserie Beekink & Co en Lolapalooza mee. Volgens Sander van Beekink & Co kwam er hulp uit alle richtingen, van familie en buren. Mensen probeerden ook zaken gesponsord te krijgen voor het bijzondere diner. “Wij als restauranthouders hebben als kosten in principe onze eigen tijd en de inkoop van het eten, maar we hebben er werkelijk een prachtavond voor terug gekregen.” Bibi van Lolapalooza vult aan: “Wij hebben normaal vooral mensen voor de lunch, niet ’s avonds. Dus ging ik vorige week in de Weimarstraat bij een onderneemster wijnglazen lenen. Kreeg ik meteen ook wijn mee, want die onderneemster vond het geweldig dat we een diner geven als dit en zij wilde ook meteen meehelpen.”

Dezelfde interesses
De ouderenconsulenten uit de wijk waren aanwezig om de mensen die zij goed kennen, te koppelen aan andere deelnemers, die alleen wonen en bijvoorbeeld dezelfde interesses hebben. Het diner duurde van 17.00 tot rond 20.00 uur. “Hopelijk sluiten zich elk jaar meer restaurants aan” was de slotzin:

Meedoen?
Sander, Monica en Bibi hopen van harte dat volgend jaar nog meer restaurants in Den Haag willen bijdragen aan het kerstdiner. Vrijwilligers en restaurants kunnen zich aanmelden bij Sandra Menken, Lizeth Kastelein of Monica Braccini, email: S.Menken@voorwelzijn.nl, l.kastelein@voorwelzijn.nl of info@dabraccini.nl.

Plaats een reactie