Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Winterlicht

Winterlicht is het winterfestival voor het Regentesse/Valkenboskwartier op vrijdag 15 en zaterdag 16 december. Zaterdag 16 december verandert de Weimarstraat in een groot Winterwonderland. In de winkels zijn dans-, theater-, poetry- en muziekvoorstellingen en wijkbewoners kunnen aan workshops meedoen. Het Regentesseplein is omgetoverd tot een knusse kerstmarkt.

Wat Winterlicht zo bijzonder maakt is dat de hele buurt samenwerkt. Op de woensdagavond komen buurtbewoners samen om liederen in te studeren die rond de week van Winterlicht bij ouderen thuis worden opgevoerd. Honderden scholieren en wijkbewoners maken samen van afval de verlichting voor de Weimarstraat Er komt een pittoreske kerstmarkt met kramen die gemaakt worden door jongeren uit de wijk onder begeleiding van professionals. Klussers kunnen hun slag slaan en meehelpen aan het bouwen van de kerstkramen. Twee beeldende kunstenaars uit de wijk bouwen met jongeren de kerstkramen en kunnen alle hulp goed gebruiken.

Meedoen?
Iedereen met hart voor wijk kan meedoen aan Winterlicht. Heb je een leuk idee, hou je van zingen, wil je ook een lamp maken voor de Weimarstraat, wil je helpen met de kramen? Stuur dan snel een email naar info@pepedenhaag.nl

Plaats een reactie