Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Third room ‘Eef’

‘Eef ’ is de nieuwe lunchroom op de hoek van de Weimarstraat/Van Bylandtstraat. Genoemd naar de jonge eigenaresse Eva Smarius, die zelf in de Galileistraat woont, eerder als onder meer barista in de horeca zat en nu voor het eerst een eigen zaak begint. Eva: “Spannend en leuk!”
Gewoon goed voedsel en drankjes, waar het kan biologisch en als het dan ook nog van de buren komt, is het helemaal mooi. Dus richtte ze ‘Eef’ in met meubels van de vintagewinkel Sprinkel + Hop, koopt ze thee (Khali Tengah) en wijn (Vino Vera) gewoon in de Weimarstraat en biedt de kaart lokaal bier, koffie, kaas en brood.

Ze gaat voor het idee van de ‘third room’, een huiskamer voor de buurt. “En mij krijgen ze erbij, dus ik kan maar beter zorgen dat ik het zelf ook naar m’n zin heb.” Daarom zorgt ze voor dingen die ze zelf ook leuk vindt, creëert haar eigen sfeer, biedt ruimschoots plek om te werken, wisselende exposities van fotografen en op de laatste zondag van de maand muziek van singer-songwriters. ‘Eef’ versterkt het toch al aantrekkelijke blok met de andere bedrijfjes in dit deel van de Weimarstraat, lijkt ons.

Eef, Van Bylandtstraat 92, www.eefkoffie.nl

Plaats een reactie