Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Scrooge

Een muziektheater-winterwandeling in het Zuiderpark

Het Zuiderparktheater presenteert op en rond de kerstdagen een unieke uitvoering van Charles Dickens’ A Christmas Carol: een eigentijdse vertolking van het klassieke kerstverhaal voor de hele familie, op verschillende buitenlocaties in het Zuiderpark. De interactieve muziektheater-winterwandeling is een combinatie van locatietheater met kinderen en volwassenen, opera, musical, koor, dans, percussie en dressuur.

A Christmas Carol van Charles Dickens vertelt het verhaal van Scrooge: een verbitterde oude vrek die zich enkel bezig houdt met geld en al het andere in het leven veracht. Juist deze gierigaard komt aan het einde van het verhaal volledig tot inkeer. Met nieuwe levensvreugde en liefde verandert hij in één van de grootste weldoeners. De rol van Marley, Scrooge’s geestige criticaster, wordt gespeeld door Guus van der Steen: Haags guerrilladichter, acteur en muzikant van de Haagse band KernKoppen.

De voorstelling start in het Zuiderparktheater, waar het publiek wordt verwelkomd met glühwein, warme dekentjes en Christmas Carols. Na een introductie van het verhaal in het openluchttheater wandelt het publiek naar negen verschillende locaties (bijv naar de Manege) in het Zuiderpark, waar de kerstgeesten Scrooge’s leven in Verleden, Heden en Toekomst tot verbeelding brengen.

Zaterdag 23, dinsdag 26, woensdag 27 en donderdag 28 december. Zie verder www.zuiderparktheater.nl

Plaats een reactie