Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Feest op straat!

Het jaar 2017 was een feestelijk jaar op straat in ReVa. Straatfeesten in de Galileïstraat, de Copernicusstraat, Kepplerstraat, de Buys Ballotstraat en Vinkesteijnstraat, buitenspeeldagen op het Newtonplein en in de Fultonstraat, een straatspeeldag in de Govert Bidloostraat en dan nog de burendagen aan de Suezkade en in de Chasséstraat.

Stadsdeel Segbroek: ”Al deze festiviteiten op straat waren een groot succes. Er was voor iedereen iets te beleven. Het organiseren van een straatfeest is een mooie manier om buren bij elkaar te brengen, elkaar te leren kennen en bij te praten. Tijdens dit soort ontmoetingen ontstaan vaak ideeën die bewoners samen op kunnen pakken. De gemeente ondersteunt dit soort bewonersinitiatieven met een activiteitensubsidie. Stadsdeel Segbroek bedankt bewoners hartelijk voor de organisatie van deze succesvolle evenementen. En wij hopen op mooie nieuwe initiatieven in 2018.”

Ook een straatfeest organiseren?

Wilt u samen met uw buren in het nieuwe jaar een subsidie aanvragen voor eenmalige activiteiten, zoals een straatfeest of een buurtbarbecue? Ga dan naar de website van gemeente Den Haag en voer in de zoekbalk de term ‘activiteitensubsidie stadsdeel’ in.

Aanvraagformulier

In het online aanvraagformulier kunnen bewoners een plan van aanpak en een begroting invullen. De gemeente kan de subsidie alleen uitbetalen aan een rechtspersoon, maar het stadsdeel kan helpen met het vinden van geschikte rechtspersoon om mee samen te werken. Neem daarvoor contact op met het stadsdeel Segbroek: 070- 353 57 09.

Plaats een reactie