Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De bezorgers

In het colofon op pagina 2 vinden lezers behalve de drukker en grafisch vormgever de namen van de redactieleden en medewerkers. De bezorgers van de krant staan daar niet bij. Daarom stellen zij zich hier aan u voor. In alfabetische volgorde: Apilena, Beatrix, Naomi, Sophia en Simon Sapioper van de Nationaal Papoea Vereniging ’95 West Nieuw Guinea, Carla van den Hout en Kees Prins.

Bethelkapel

De Papoea Vereniging was tot mei 2015 gehuisvest in de voormalige wijkwinkel aan de Beeklaan. Bij de verhuizing naar de Bethelkapel aan de Thomas Schwenckestraat hebben zij de bezorging van Konkreet Nieuws op zich genomen. Iedere twee maanden worden de kranten vanuit de kapel over de bezorgers verdeeld en direct daarna in de wijk verspreid.

Stickers

Het leuke van het bezorgen van Konkreet Nieuws is dat je op een andere manier naar je woonomgeving gaat kijken. Je komt in portieken waar je normaal langsloopt, je treft brievenbussen op soms verrassende plekken of in verrassende kleuren, zoals dezelfde kleur als de deur. Her en der blijken dubbelgangers van Samson en Gert te wonen, getuige teksten als ‘Kloppen, bel is kapot’, of iets van die strekking. Ook de variatie in stickers blijkt groot, variërend van ‘Géén geloofsovertuigers’ tot ‘Collecteren geen bezwaar’. Natuurlijk bezorgen we geen krant op een adres met een sticker met ‘Géén huis-aan-huis-bladen’.

Persoonlijk

Mooi is als je de krant persoonlijk kunt overhandigen. In winkels en restaurants lukt dat doorgaans wel, bij woonhuizen gebeurt het zelden. Dat is jammer, want mensen vinden het altijd leuk om Konkreet Nieuws in ontvangst te nemen en je hebt contact met de lezers.

Tochtwerende constructie

Lastige situaties doen zich nauwelijks voor. Dan kun je denken aan een klep van een brievenbus die moeilijk open gaat of open blijft – en dat is pijnlijk voor de vingers. Of er zit een tochtwerende constructie achter de brievenbus waardoor de krant nauwelijks naar binnen wil. Maar als bezorger doe je vooral positieve ervaringen op.

Plaats een reactie