Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Weesfietsen Regentessekwartier gelabeld tot eind november

In Segbroek staan veel fietsen op straat die niet meer worden gebruikt, dit leidt ook in ReVa tot overlast. Helaas komt het vaak voor dat inwoners na een verhuizing hun fiets niet opruimen of meenemen. Ook verwaarloosde fietsen laten inwoners op straat staan.  De gemeente krijgt vaak de vraag: ‘Hoe moeilijk kan het zijn zo’n fiets weg te halen?’ Het antwoord is: best moeilijk. Het is handig om te weten dat er een verschil is tussen fietswrakken en weesfietsen. Een fietswrak is: als er één of meerdere onderdelen ontbreken, kapot en/of verbogen zijn of als er aanwijzingen zijn dat een fiets verwaarloosd is, bijvoorbeeld een ernstig roestige fiets. Deze kan de gemeente labelen en ophalen. Weesfietsen zijn fietsen die nog prima bruikbaar zijn. Die mogen alleen opgeruimd worden op plekken die zijn aangewezen als een weesfietsengebied. Op dit moment is het Regentessekwartier tot zo’n gebied gemaakt.

Opruimacties ReVa

Het hele jaar door heeft het Handhavingsteam in bijna alle wijken van Segbroek acties gedaan waarbij zoveel mogelijk fietswrakken zijn gelabeld en verwijderd. Eind oktober was het Valkenboskwartier weer aan de beurt en zijn de fietswrakken daar voorzien van een label. Deze fietsen zijn na de juridische termijn van twee weken weggehaald door de gemeente.

In dezelfde periode is er een grote weesfietsenactie geweest in het Regentessekwartier. De medewerkers van het Handhavingsteam Segbroek werden bij het labelen van de weesfietsen geholpen door een groep leerlingen van het ROC Mondriaan. De fietsen die eind november nog steeds voorzien waren van het label, zijn naar het fietsdepot gebracht.

Uw fiets wordt nooit zomaar meegenomen. De fiets krijgt altijd eerst een label waarop staat dat hij wordt verwijderd tenzij hij voor een bepaalde datum of tijdstip wordt verplaatst. Toch uw fiets kwijt? Ga dan naar www.fietsdepothaaglanden.nl.

Wat kunt u doen?

Heeft u een fietswrak gespot? Meld het dan bij de gemeente via www.denhaag.nl/meldingen.

Plaats een reactie