Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Zonnepanelen….

240 zonnepanelen plaatste De Groene Regentes op het dak van de sporthal aan de Gaslaan en de redactie plaatste in het eerste nummer van Konkreet Nieuws (april 2015) het team van de Groene Regentes, staand op het dak van de hal, op de voorpagina. Binnenkort komen er 320 zonnepanelen bij in onze wijk, namelijk op het dak van theater De Nieuwe Regentes.

Het dak

De plannen lagen er al eerder, maar nu is het dan zover: de gemeente heeft toestemming gegeven om op het dak van het theater zonnepanelen te plaatsen. Dat dak wordt momenteel vernieuwd en is daarna geschikt voor het plaatsen van de panelen. De Groene Regentes richt een coöperatie op en werft leden.

Postcoderoosregeling

Het Rijk stimuleert het gezamenlijk opwekken van energie. Wijken of buurten die daar gebruik van maken krijgen korting op de energiebelasting. In 2016 is deze korting verhoogd, waardoor samen opwekken nu net zo voordelig is als zonnepanelen op het eigen dak! Leden van coöperaties (of VVE’s) die in een postcoderoos rondom het zonnepark wonen, krijgen een belastingkorting van 12,2 cent/kWh op de energie die ze gezamenlijk opwekken. Bij de zonnepanelen op het dak van het theater kunnen bewoners van 2517, 2518, 2561, 2562, 2563, 2565, 2566 en 1571van de regeling gebruik maken.

De financiën

Het aanschaffen van een paneel kost 375 euro. De energie die de panelen opleveren wordt verkocht aan een energiemaatschappij. De eigen energiemaatschappij verrekent op de jaarnota de energiebelasting. Na ongeveer tien jaar zijn de aanschafkosten terugverdiend. Inschrijven en verdere informatie via www.groeneregentes.nl

Plaats een reactie