Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vrijwilliger bij speciale mensen

“Je leent een oor, je helpt een handje, dan zie je huis en ziel weer glanzen”, omschrijft een vrijwilliger haar werk voor Over de Drempel.

‘Over de Drempel’ helpt al ruim 20 jaar mensen met een te volle woning en vaak met een beperking hun huis op te ruimen. Ons project zoekt dringend nieuwe vrijwilligers, omdat er een wachtlijst van cliënten is ontstaan. Zoals Mascha die door een hersenbeschadiging snel afgeleid is. Zij kan haar huishouden niet meer op orde krijgen en haar woning staat vol met boeken en tijdschriften.

Over de Drempel zoekt vrijwillige zorgmaatjes die haar en anderen kunnen helpen om weer beter voor zichzelf te zorgen. En om met geduld en aandacht de volle woning te ordenen en op te ruimen. Vrijwilligers bezoeken deze mensen één keer per week. Het werk is interessant, zinvol en uitdagend. ‘Over de Drempel’ zoekt zorgmaatjes die goed kunnen luisteren, geduldig zijn, houden van een uitdaging en om kunnen gaan met mensen die anders zijn dan doorsnee.

Zij krijgen een introductie in onderwerpen als psychische ziektebeelden, alcoholverslaving en hygiënische probleemsituaties. Vrijwilligers ontvangen een onkostenvergoeding en zijn verzekerd. Jaarlijks is er een training, een uitje en een etentje.

‘Over de Drempel’ werkt met een enthousiaste groep vrijwilligers die elkaar steunt en met elkaar meedenkt in de intervisiebijeenkomsten. Vrijwilligers krijgen begeleiding van professionele hulpverleners van de GGD.

Pdf flyer

Als het je wat lijkt, neem dan contact op met:

Jan Grotendorst, T 070 318 16 16, E jgrotendorst@stekdenhaag.nl . Zie ook www.stekdenhaag.nl/overdedrempel .

Plaats een reactie