Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Mevrouw van Klaveren, de oudste vrijwilliger in de wijk?

Op 8 september is er groot feest in de dagopvang van de net gerenoveerde Regenvalk. Jopie, zoals eenieder haar hier noemt, is net bijgekomen van een opname van TV-West. En dan nog een journalist, nu van de buurtkrant. “Vooruit dan maar”, zegt ze berustend. “Als ik dit geweten had, was ik vandaag niet gekomen, veel te veel eer. Ik kom hier gewoon twee keer per week op woensdag en vrijdag tussen 10 en 2 uur helpen. Met spelletjes doen en kletsen met oude en eenzame mensen uit de wijk. Ik vind dat gewoon gezellig. Ik kan me prima alleen vermaken op mijn appartement hierboven, maar dit breekt de dag lekker.”

Jopie is geboren in Den Haag en trouwde ooit in de Regentessekerk, die precies op de plek staat, waar we nu zitten. Ze verhuisde naar Wierden en daar kreeg het echtpaar 6 kinderen. Inmiddels heeft ze ook 7 kleinkinderen. Na het overlijden van haar echtgenoot kwam ze in 1993 in de Regenvalk wonen. En nu dus al 10 jaar vrijwilliger bij de dagopvang. Ondanks haar zuurstofprobleem wil ze dit nog lang doen. Ze verzuimt eigenlijk nooit, zegt begeleidster Monique Pauw. “Ach, je kunt er bij blijven zitten,” zegt Jopie.

Plaats een reactie