Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Meer DeBatmobielen in ReVa?

De houten plantenkar op wielen, de DeBatmobiel, trekt langzaam maar zeker de wijk in. Het aantal van deze mobiele voertuigen (ze worden ook ingezet bij evenementen) neemt sinds vorig jaar langzaam toe; ze zijn gesignaleerd op ‘vaste standplaatsen’ in de Fulltonstraat, Buijs Ballotstraat en Suezkade.

Haagse Krach 1000

De DeBatMobiel wil parkeerstraten in Den Haag transformeren naar straten met meer groen en sociale interactie met de buurt. Het van plantenbakken voorziene voertuig komt voort uit de Haagse Krach 1000, waarbij Hagenaars duurzame ideeën voor de stad bedachten. Op de DeBatMobiel kan bijvoorbeeld een gesprek met de buren worden aangegaan over de inrichting van de straat. Op die manier wordt de kar zeker gebruikt en ook vinden mensen het gezellig om er gewoon samen op te zitten praten. De gemeente geeft toestemming voor deze groene experimenten, zo leert ons de Facebookpagina. Gewoon doen en afwachten wat de reacties zijn.

Wat levert het op?

Toch zijn er ook veel mensen die het ding niet mooi vinden. Die liever op een meer ongedwongen manier dat gesprek met buren aangaan. En al helemaal niet op een houten kar willen gaan zitten om te debatteren met straatbewoners. Sommigen vinden dat dit ook ten koste gaat van de toch al krappe parkeerplaatcapaciteit in de straat. Het lijkt een goed idee om meer uitleg over de groene karren te krijgen. En om te weten wat het inmiddels voor ReVa heeft opgeleverd.
Maar bij wie je daarvoor moet zijn, is ongewis.

Plaats een reactie