Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Circus van de Straat?

Circus 2017 had een andere opzet dan de voorgaande edities. Geen lang weekend in wijkpark ‘De Verademing’, maar een zondag en twee zaterdagen op drie verschillende pleinen in de wijk.
Het doel was om verbinding te zoeken met andere groepen in de buurt, vooral die rond het Newtonplein. En op 16 september vond op dat mooie Newtonplein het Circus van de Straat plaats. Het programma zag er op papier goed uit en er was keihard gewerkt om juist van deze dag een topper te maken.

Weer en sfeer

Het weer was niet best met vooral veel miezer en heel af en toe een sprank van een zonnetje. De sfeer was goed op deze dag, ondanks de beperkte opkomst. Krachtige rap van Umit C & Segbroek Empowered en leuke activiteiten voor de kinderen en Le Lounge zat vrijwel steeds vol. Volgend jaar weer proberen en dan moeten de weergoden mee werken natuurlijk. Dan komt die verbinding wel tot stand.

Kleinschalig

Wat ook bij de andere twee festivaldagen opviel, was dat ze meer wijkgericht waren en kleinschaliger van opzet. Dat lijkt de goede richting te zijn voor dit unieke festival. En nu uitpakken volgend jaar als de Verademing gerenoveerd is. Maar hou het Newtonplein er in!

Plaats een reactie