Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bed & Breakfast Kussengevecht

Oase van rust en kunst in de Weimarstraat


Ariëlle en Bart-Jan van Aalst kochten in 1998 twee karakteristieke, maar door vorige bewoning behoorlijk mishandelde, boven elkaar gelegen panden. Na de renovatie verhuurden ze het bovenhuis. Collega’s, dochter en studenten kwamen er wonen. Toen die allemaal bijna gelijktijdig vertrokken, gingen ze nadenken over een B&B.
Bart-Jan is kunstenaar en dat is te zien in de twee smalle etalageramen van het huis aan de Weimarstraat 94, ingeklemd tussen Blokker en AH. In hun grote sfeervol ingerichte huiskamer waar de gasten ’s morgens hun ontbijt gebruiken, hangen de muren vol met zijn bijzondere schilderijen.

B&B Kussengevecht zit precies tegenover de Kringloop, en dat is erg handig. “Alles is hier tweedehands en gerecycled”, zegt Ariëlle met gepaste trots. Ze hebben een neus om bijzondere en mooie spullen te vinden. Vroeger werkten Bart-Jan en Ariëlle fulltime buiten de deur, maar inmiddels wijdt Ariëlle zich volledig aan het B&B-gebeuren. “We hadden er genoeg van om het bovenhuis te verhuren, want dat gaf toch wel overlast. Dat is met de B&B veel minder, mensen blijven nooit lang. Een B&B runnen is veel werk, maar het is leuk om steeds verschillende mensen te ontmoeten en we houden ervan om het gasten naar de zin te maken. Bovendien is het prettig om eigen baas te zijn’.

“We vinden dit een fijne buurt, je hebt hier alles bij de hand. Toen we hier kwamen wonen, stonden nogal wat winkelpanden leeg. Dat is nu een stuk verbeterd. Het is een leuke levendige straat geworden. Onze gasten zijn elke keer weer aangenaam verrast door de prachtig ingerichte en geriefelijke kamers in deze oase van rust en kunst in de drukke Weimarstraat.”
B&B Kussengevecht, Weimarstraat 94.
www.kussengevecht.nl

Plaats een reactie