Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Zonnepanelen op theater De Nieuwe Regentes

Na ongeveer een jaar praten, meten, wegen en tellen zijn we er zo goed als zeker van dat het kan: 320 panelen op het dak van het theater in onze wijk.De gemeente, pandeigenaar, stelt het dak ter beschikking. Het dak wordt momenteel vernieuwd en is daarna geschikt voor het plaatsen van panelen. Er komt een coöperatie en er worden leden geworven.

Een bijzonder project, midden in de wijk. We zoeken bewoners die hier in willen financieren. Er hebben er al een aantal aangemeld maar voor ongeveer een derde van de panelen (+/- 100 van de 320) zoeken we nog liefhebbers.

Ongeveer € 375 aanschafkosten per paneel. De panelen produceren stroom die wordt verkocht aan een energiemaatschappij. De energiemaatschappij verrekent op de jaarnota de energiebelasting, men betaalt dus minder. Na ongeveer 10 jaar heeft u de aanschafkosten hiermee terugverdiend. In totaal heeft men 15 jaar lang profijt van deze regeling.

De Groene Regentes is een buurtinitiatief in de wijk Regentes/Valkenbos. Met ongeveer 25 vrijwilligers uit de wijk, willen zij de wijk een stukje duurzamer maken.

Inschrijven via www.groeneregentes.nl

Plaats een reactie