Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

We kunnen er weer door!

Na meer dan 7 jaar is het weer mogelijk om met de fiets door te steken van de Columbusstraat naar de fietspaden aan de Valkenboslaan.
De vervuiling in de bodem door het chemisch wassen in de voormalige wasserij in de Columbusstraat belemmerde lange tijd de doorgang. Jarenlang is geprobeerd deze resterende vervuilin via een biologisch proces weg te krijgen. Vandaar die groene ketels in de middenberm van de Valkenboslaan.

Vorig jaar mei was duidelijk dat dit proces niet werkte en daarop besloot de gemeente de zaak op te ruimen. Nu wordt alleen nog bijgehouden of de rest van het gif zich rustig houdt. Zomer 2016 zou de zaak verwijderd worden om dan de oorspronkelijk bedoelde doorsteek Valkenboslaan te realiseren. Dit heeft alles bij elkaar meer dan een jaar geduurd. Het bleek nog een hele ingreep te zijn om het bovengronds spul en ondergrondse leidingen weg te halen. Nu eindelijk in de week van 6 tot 14 juli is de doorsteek gerealiseerd. Na aankleding van de groenstrook en is het helemaal in orde. Nu maar hopen dat dat giftandje onderin niet meer op gaat spelen.

Plaats een reactie