Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Tuinfeest Jonker Frans

Den Haag – Meer dan geslaagd was het tuinfeest dat op 23 augustus j.l. in “Jonker Frans” aan het Newtonplein werd gehouden voor haar bewoners, hun verwanten en de buurt rondom. Omdat het de eerste keer was dat dit woonzorgcentrum van Florence deze “midzomermiddag” organiseerde, had zij gekozen voor een opzet die zich het best liet omschrijven als klein, maar fijn en reuze gezellig.

Samen met Middin, de instelling waarvan mensen met een verstandelijke beperking eveneens in dit complex woonachtig zijn en nabij dagbesteding krijgen, had men een gevarieerd programma samengesteld met voor elk wat wils.

Zo waren er kraampjes waar je klompen kon beschilderen of kaarten kon maken, was er een heuse theeschenkerij en kon men een behandeling met etherische oliën krijgen. Ook de egelopvang was van de partij. Geknuffeld kon er worden in de caviahoek, bewogen op “streetdance” en bij het kraampje van Huize Dorrepaal kon je  tegen een schappelijk prijsje plantjes mee naar huis nemen. De goedgevige supermarkt Albert Heijn  in de nabijgelegen Weimarstraat stond zelfs gratis allerlei drankjes en hapjes ter beschikking.

Vrijwel zeker zal het evenement volgende zomer navolging krijgen, al is de organisatie nu al bezig met de voorbereidingen voor de veel grootschaliger “kerstmarkt” die tegen het eind van dit jaar op dezelfde locatie zal worden gehouden.

Plaats een reactie