Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Opening ‘Hofje van Eden’ aan de Valkenboskade

Op 24 juni knipte Joris Wijsmuller aan de Valkenboskade het lintje door bij het toegangshek en daarmee was de Valkenbosgaarde officieel geopend. Precies een half jaar nadat de eerste spa de grond in ging om een appelboompje te planten.
Er is een zandbak voor de kleintjes, perkjes met eenjarige en meerjarige moesplantjes, een prachtige zitplek gemaakt van Haags Hout, een perk met wilde bloemen, fruitbomen en struiken, een wilgentunnel en zelfs een kindersnoeptuin. Het is een mooie plek geworden in dat halve jaar tijd.


Paradijs en broedplaats

Zoals Joris in zijn openingswoord aangaf is dit een plek om van te genieten of om in te werken of met elkaar ideeën uit te broeden. Haagse Kracht op zijn best. Het zou mooi zijn als dit paradijsje anderen inspireert om ook aan de slag te gaan. Hij memoreerde aan de oprichting van de tuin in de Roggeveenstraat, waar de bewoners van die straat nu het beheer van hun huurwoningen zelf gaan doen. Ingrid de Frel, initiatiefneemster van de Valkenbosgaarde, vertelde dat verderop aan de Valkenboskade bewoners geïnspireerd zijn om een soortgelijke tuin te realiseren.

Zwembroek

Om te laten zien dat ook de bewoners aan de overkant gebruik maken van de tuin en dat dit ’s zomers ook kan door gewoon over te zwemmen, voegden een moeder en dochter zich na de oversteek door het kanaal zich bij het feestend gezelschap. “Het water stroomt wel snel, maar gevaarlijk is het niet en het water is schoon”. De wethouder kreeg als presentje een zwembroek met het prachtige logo van de tuin. Met hapjes, taartjes en drankjes van de buurtbewoners was het feestje compleet.
Weer een inspirerende plek in de buurt erbij!

Plaats een reactie