Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuwe muurschildering in de Daguerrestraat

Margriet Snaterse van Snaterse Urban Creation legt deze zomer de laatste hand aan een mooie muurschildering in het voetgangersgedeelte van de Daguerrestraat. Binnenkort kunnen we het kunstwerk bewonderen.
Margriet heeft veel ervaring met het maken van grote muurschilderingen. In ReVa heeft ze bijvoorbeeld, samen met de buurtkinderen, de muurschildering gemaakt in een van de hofjes van de Newtonstraat, waarbij alle kinderen een eigen vlinder mochten schilderen.

Rommeligheid

De muurschildering in de Daguerrestraat is over een oude muurschildering van zeker 20 jaar oud heen geschilderd. Die is destijds door kinderen van het voormalige schooltje aan de overkant gemaakt. In de loop der tijd is het geheel nogal verloederd doordat er graffiti overheen is geklad. De rommeligheid werd verergerd door hangjongeren. Dus tijd om dat hoekje van de Daguerrestraat, tussen Beeklaan en Edisonstraat, op te frissen.

Feestje

Buurman Bart Lybert nam het initiatief en zocht contact met het buurtopbouwwerk. Dat benaderde Margriet die op haar beurt weer naar de gemeente stapte met een plan. De nieuwe muurschildering is in samenspraak met de buurt tot stand gekomen. Voor de schildering komen ook betonnen bladeren, schalen voor water en planten. Voor dat laatste zorgde de Stichting Steenbreek. Een officieel openingsfeestje staat gepland op het einde van de zomer. Meer werk van Margriet: www.margrietsnaterse.nl

Plaats een reactie