Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Mooie spullen die iets bij je losmaken

Vintage-winkel Sprinkel + Hop

Joke Smit van vintage-winkel Sprinkel + Hop in de Weimarstraat is erg blij met de stap die ze een paar maanden geleden maakte. Ze is helemaal in haar element tussen de meubels en accessoires in haar winkel. Én in het unieke stukje Weimarstraat waarin ze terecht is gekomen.
Als klanten haar ruime lichte winkel binnenkomen, ervaren ze vaak een atmosfeer van rust en harmonie. Zachte bedeesde kleuren, roze, witte en messing accenten, veel glas, hier en daar wat rotan, leren poefs, teakhouten meubeltjes, vazen van vroeger. Voor klanten die in de jaren 50-60 zijn geboren, is het een feest van herkenning: zo zag het eruit in het ouderlijk huis. En zo hebben ze zelf hun eigen eerste woonruimte ingericht. Ook mensen van de daarop volgende generatie zien veel hekenbare zaken: “Ach, dat had oma ook!” En klanten van Jokes eigen leeftijd zijn meestal dol op deze spullen.

Inspiratie

Joke (33): “Ik vind het mooi dat het een beleving oproept bij klanten van alle leeftijden. Er werden vroeger zulke prachtige dingen gemaakt. Wat hier staat, is helemaal mijn keuze, dit is wat ik ben. Soms raakt de harmonie zelfs een beetje verstoord als er iets weggaat. Ik hoop dat ik mijn klanten een stuk inspiratie meegeef. En dat ze echt blij worden van wat ze hier gekocht hebben en er een mooie plek voor vinden in hun huis.”

Energie

“Ik wilde het allemaal net een beetje anders doen,” zegt Joke, “en ik wilde heel graag in dit stukje Weimarstraat zitten. De winkels om mij heen hebben ook iets aparts, er zit hier een bepaalde energie. Ik hoef niet per se op de beste en opvallendste plek te zitten; ik had er alle vertrouwen in dat het me hier zou lukken’.

Mooie mix

Joke zit hier sedert mei van dit jaar. De zaken gaan goed, ook haar webshop loopt prima. Voorheen werkte ze als bedrijfskundige bij een grote modeketen. Haar scriptie ging over winkelbeleving. Toch had ze nooit durven dromen een eigen winkel te hebben. “Ik hou van de vrijheid; ik kan nu precies doen wat ik zelf het beste vind. De detailhandel heeft een mooie mix van eigenschappen waar ik van hou: mensen, handel, snelheid, verkoop, marketing. En ik kan er ook nog van leven, te gek gewoon.”

Sprinkel + Hop, Weimarstraat 19. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Kijk ook op www.sprinkelhop.nl voor de webwinkel.

Plaats een reactie