Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Jazz in de Regentes

Ook dit jaar vindt Jazz in de Regentes plaats op het Koningsplein, en wel op 1 en 2 september. Vorig jaar werd dit evenement succesvol door een aantal wijkbewoners voor het eerst georganiseerd.
Eén van deze wijkbewoners is Menno Doorschodt, organisator van het grotere Jazz in de Gracht. Zo ontstond het idee om met een aantal wijkbewoners een ‘klein zusje’ in het Regentessekwartier te organiseren.
Vanaf 17.00 zijn er beide dagen weer leuke jazz bandjes te zien en beluisteren; de meeste komen uiteraard uit onze eigen wijk. Met de hapjes van een paar foodtruckjes en een drankje aan de bar midden op het plein, belooft het een gezellig samenzijn van buurtgenoten te worden.

‘Jazz in de Regentes Junior’

Jazz in de Regentes Junior is op 2 september van 10.00 tot 16.00 uur Om 10 uur begint de dag met een buurtontbijt en om 11.00 uur starten de workshops waar jongeren de hele dag doorlopend aan kunnen deelnemen. ‘Schilder op muziek!’ (o.l.v. de kunstenaars van Streetart) en ‘Muziekinstrumenten maken ….van afval’. Deelnemers brengen hun afval (emmers, lege blikjes, flesjes) mee en kijken welk instrument ze daarvan kunnen maken. Om 12.00 uur muziektheatervoorstelling Little Louis (5+) o.b.v. Michael Varekamp over de kleine Louis Armstrong en hoe hij groot(s) geworden is. Om 15u komen de Vuilnismannen! Een interactieve voorstelling waar er gedanst wordt en waar rommel de trommel is. Een voorstelling voor alle leeftijden.

Tussen de voorstellingen door is het open podium! Jongeren uit Segbroek kunnen net als de leerlingen van Iris Oberstadt en van Music Mystyle o.l.v. Marloes Anijs hun kunsten laten zien. Een stukje spelen of een lied zingen. Opgeven kan bij Patty (info@pepedenhaag.nl – o.v.v. Jazz Junior). Zie ook Facebook en www.jazzinderegentes.nl

Plaats een reactie