Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Internationaal voetbaltoernooi met ReVa-jongeren

Op zaterdag 17 juni 2017 vond in Den Haag een internationaal voetbaltoernooi plaats tussen onvertegenwoordigde landen zoals Koerdistan, Southern Cameroons, Chameria en West-Papoea.
Het toernooi werd georganiseerd door de ‘onvertegenwoordigde landen en volken organisatie’ (Unrepresented Nations and Peoples Organisation, UNPO). Deze organisatie is in 1991 in Den Haag opgericht en vertegenwoordigt landen die niet bij de Verenigde Naties zijn aangesloten. De deelnemers aan het toernooi kwamen vanuit alle delen van de wereld naar het sportcomplex van Wanica Stars in Den Haag. Het team van de Southern Cameroons kwam in een volledig versierde spelersbus vanuit België. Hun uitgebreide en vrolijke aanhang moedigde het team met meegebrachte trommels fanatiek aan.
Festim Lato, de leider van Chameria is trots dat hij voor het eerst mee kan doen aan de UNPO wereldcup. Het team van Chameria is speciaal overgekomen uit het zuiden van Albanië. Andere clubs kwamen bijvoorbeeld uit Burundi en Koerdistan/PLDP.

West-Papoea

Een van de deelnemende landen aan het toernooi was West-Papoea. De Papoea’s hebben een kantoor in de Thomas Schwenckestraat. Simon Sapioper, de voorzitter van de vereniging, is trots dat West-Papoea heeft meegedaan aan het internationale voetbaltoernooi. Simon Sapioper vluchtte in 1984 en belandde in een vluchtelingenkamp in Papoea Nieuw Guinea. In 1991 kon hij naar Nederland komen. Sindsdien werkt hij aan het verbeteren van de situatie van de mensen in West Papoea en het lot van de vele vluchtelingen.

Brons

Omdat de overkomst vanuit West-Papoea naar Den Haag voor nogal wat spelers tamelijk prijzig is, werd het team aangevuld met jongeren uit Reva. De eerste wedstrijd ging weliswaar met 1-0 verloren, maar de tweede wedstrijd tegen de Southern Cameroons werd met 3-2 gewonnen. In de strijd om het brons tegen FC Umubano werd alles uit de kast gehaald. Het toernooi werd gewonnen door Chameria. West-Papoea ging naar huis met de beker voor de derde plaats. De spelers van het team plannen nu al de volgende wedstrijden die ze zullen gaan spelen voor West-Papoea, waaronder een toernooi in Frankrijk aan het einde van het jaar.

Plaats een reactie