Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Eten-en-suite: waar deuren sluiten gaan andere open

Foto: De thuiskoks van Eten en suite. Zittend Monique Vollering, daarachter (blauw-T-shirt) Eric van Casteren

Eten-en-suite aan de Regentesselaan sluit de schuifdeuren. Het huiskamerrestaurant was een van de meest oorspronkelijke initiatieven om verbindingen te leggen in onze wijk. Monique Vollering en Eric van Casteren gaven er met openheid, humor en werklust jarenlang gestalte aan, ook (en vooral) als het tegen zat.
Begin juli aten de thuiskoks hier ter afsluiting in een melancholieke, maar toch positieve sfeer samen een laatste maaltijd. Zes jaar lang bouwden Monique en haar man Eric iedere maand één weekend hun huis om. Monique was als warme, drijvende kracht de gastvrouw, Eric de perfecte regelaar en uitvoerder.

Wisselende thuiskoks

Begonnen als een wens om mensen en ideeën bij elkaar te brengen in een mooie ambiance groeide Eten-en-suite uit tot een begrip. Het raakte bekend als de plek waar je bijzondere maaltijden (uit alle windstreken) van de wisselende, vrijwillige thuiskoks kon nuttigen. Die deden het niet alleen. Anderen sloten aan en hielpen met de inkopen, het snijwerk, het uitserveren, het opruimen.

De wijk veranderd

Voor Monique en Eric gaf het bericht dat Monique ongeneeslijk ziek was juist een impuls om door te gaan met het delen en verbinden. Dit bleef tot het laatste diner de drijfveer. Op de lange avonden kwamen veel contacten tot stand. Het eten met vaak onbekenden aan lange tafels alleen al zorgde voor veel nieuwe contacten. De kring groeide vanzelf en men wist elkaar te vinden. Zoals de huisarts die in de buurt woonde zei: “De wijk is er door veranderd.”

Dromen waar maken

Veel van de gasten kwamen Eric en Monique de laatste jaren helpen met het renoveren van een authentieke boerderij in Oost-Frankrijk. Zo ontstond Mille Rêves, een locatie waar iedereen zijn droom waar kan maken, door zelf projecten te initiëren of door mee te doen aan een creatieve vakantie. In een ongedwongen sfeer, waarin naast het delen ook het durven dromen centraal staat.

Plaats een reactie