Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een levenstestament

Verstandig en zorgeloos oud worden

Op 1 oktober kunnen wijkbewoners alles te weten komen over een ‘levenstestament’. Slimme Senior organiseert deze bijeenkomst om 16.00 uur in De Bethel aan de Thomas Schwenckestraat 28/30.

Slimme Senior is een Haags platform van 55-plussers die hun toekomst in eigen hand nemen, samen met anderen. Het leven zo lang mogelijk zinvol houden, met genoeg vertrouwde mensen om je heen. Dat wil iedereen. De deelnemers aan Slimme Senior denken na over hoe ze dat als 55 plussers voor elkaar kunnen krijgen, hoe ze dan willen wonen, hoe ze dan aan goede zorg en betrouwbare hulp kunnen komen en hoe te voorkomen dat anderen (bijvoorbeeld de kinderen) van alles moeten gaan uitzoeken, mocht dat later nodig zijn. Een levenstestament is een document dat daarbij een belangrijke rol speelt.

Levenstestament

Een levenstestament is een document dat een aantal zaken vastlegt voor het geval er tijdens het leven iets gebeurt, waardoor de 55 plusser zelf niet meer kan handelen. Bijvoorbeeld als hij of zij zelf door een ongeluk of door ziekte niet meer in staat is om belangrijke zaken – privé of zakelijk – te regelen. Of bepaalde zaken niet zelf meer wil regelen en het prettiger vindt dat een ander doet. In al deze situaties is het van belang om te weten wat de wensen zijn.

Bijeenkomst in de Bethel

De bijeenkomst op 1 oktober in de Bethel informeert de bezoekers over het levenstestament en wat daar allemaal bij komt kijken. Er komen vragen aan de orde zoals: Waarom een levenstestament, wat zet je er wel (en niet) in, hoe pak je dat aan en wat is de rol van de notaris hierbij. Ook gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over thema’s als kwaliteit van leven en hoe kun je daar zelf invloed op uitoefenen.
Voor de pauze houdt een notaris een inleiding over het levenstestament, waarna mensen vragen kunnen stellen. Na de pauze zijn er kleine gespreksgroepen, waarbij thema’s aan de orde kunnen komen zoals de kwaliteit van leven. Voor de muzikale omlijsting deze avond zorgt Marie Anne De Rooij. Zij zingt Spaans Sefardische liederen en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar.

De kop niet in het zand

Slimme Senior is een platform met mensen vanaf een jaar of 55 die hun kop niet in het zand willen steken als het gaat om ouder worden. Mensen die nu actie willen ondernemen om zo nu en in de toekomst zinvol en gelukkig te kunnen leven. Al meer dan 125 mensen hebben zich aangesloten. Wil je deelnemen aan deze informatieavond of wil je meer informatie ga dan naar slimmesenior@gmail.com of www.slimmesenior.nl

Plaats een reactie