Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Aan Tafel met Patty Broese

Naar een recept voor een betere buurt

Patty Broese (1966) is al jaren op verschillende fronten actief in ReVa. Zij woont in de Van Bylandtstraat en is nogal eens te vinden op het hoekje bij Lolapaloeza, een van haar favoriete adresjes in de wijk. Patty is geboren in Leiden en deed haar creatieve opleiding bij CodArts in Rotterdam.

“Kunst, welzijn en economie met elkaar verbinden, dat is mijn ambitie. Ik werkte 12 jaar in de Schilderswijk voor het Volksbuurtmuseum in een dergelijke rol. Nu ben ik al geruime tijd bezig in mijn eigen wijk. Werken voor het Circusfestival, dat een groot succes werd voor de buurt in 2015 en 2016. Maar veel buurtgenoten worden nog niet bereikt. Via de reeks ‘Aan Tafel Gesprekken’ ben ik nu bezig om althans een deel van die mensen te betrekken bij hun buurt. De eerste bijeenkomst was in het Buurthuis van de Toekomst in de Weimarstraat. En ik voerde al gesprekken met de Latinovereniging, met de Iraanse vereniging en bij Taal in de Buurt. In Zaal 3 vond de derde sessie plaats op 24 juni en in september ga ik naar de Beeklaan.”

Eten en brainstormen

Bij de bijeenkomst in Zaal 3 kregen de 10 aanwezige buurtgenoten na het welkomstwoord en het openingslied Neighbours van Albert Jan van der Neut een vragenlijstje voorgelegd over geluk, winkel- en restaurantaanbod, mate van activiteit, veiligheid en netheid van de wijk. Gevolgd door de vragen: Wat zou u willen veranderen of toevoegen in de wijk? Waar bent u blij mee en wat zou u zelf kunnen bijdragen aan de wijkverbetering? Onder het genot van de door de deelnemers meegebrachte soep/broodjes, hapje en cake en een ‘vrij’ drankje werden al brainstormend de uitkomsten van de enquête besproken.

Veel zaken passeerden deze avond de revue. Meer hondenuitlaatplekken in de wijk, de ruimte voor verblijf op het Regentesseplein vergroten, meer seizoensgerichte activiteiten in de wijk, meer ontmoetingsplekken in de wijk realiseren, de zeven pleinen in de wijk meer benutten voor ontmoeting en activiteit. Samen met een aantal jonge mensen een caférondje door de wijk maken of een soort culturele speurtocht door de wijk opzetten om wijkbewoners de verborgen plekken uit hun eigen buurt te laten verkennen. Halverwege de gesprekken speelde en zong Ferdy Karto over Nachtmensen en aan het einde van de bijeenkomst was er een sprankelende presentatie Indiase dans van Jaswina Bihari Elahi.

Receptenboekje

Alle recepten en ideeën komen in een boekje getiteld ‘Het recept voor een betere buurt’. Mensen kunnen ook hun suggesties melden bij info@pepedenhaag.nl

Plaats een reactie