Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Opening Historisch Informatiepunt Segbroek

Woensdag 12 april opende Joris Wijsmuller het Historisch Informatiepunt (HIP) in de bibliotheek Segbroek aan de Weimarstraat. Het HIP is een bron van interessante wetenswaardigheden over het verleden van de eigen buurt en de rest van Den Haag, nu voor iedereen toegankelijk.

Het was een vrolijke bijeenkomst die woensdag. Toon Polygoon met zijn DeGrammofoonPlatenDraaierShow78rpm draaide ‘ouderwetse’ muziek en spoorde via een oude bakelieten telefoon met lekker ouderwets luidsprekergeluid de kinderen aan om te dansen. Met succes!
Charles Noordam, directeur Bibliotheek Den Haag, vertelde dat het HIP is ontstaan door samenwerking van de Haagse afdeling Archeologie, de Bibliotheek Den Haag, het Gemeentearchief, het Haags Historisch Museum en de afdeling Monumentenzorg van Den Haag.

Joris Wijsmuller, wethouder Cultuur èn wethouder van ons stadsdeel, vertelde in zijn openingstoespraak dat hij warme herinneringen aan onze wijk heeft. ”Ik heb nog geklust op de Beeklaan in dat mooie oude pand van Stichting Emmaus”. Tijdens de bijeenkomst werd ook de creatieve scholier Arjo Nagelhout in het zonnetje gezet. Hij maakte een logo dat misschien binnenkort op alle bibliotheekboeken over Den Haag zal prijken. En er waren maquettes van delen van Segbroek, gemaakt door leerlingen van het Segbroek College.

Bij het HIP kun je allerlei historische zaken vinden, zoals een collectie boeken over Den Haag, oude foto’s uit de Haagse Beeldbank (op een heel groot interactief scherm), filmpjes van vroeger en een collectie Haagsche Couranten vanaf 1942. Leuk om eens te kijken hoe jouw buurt, straat of school er vroeger uitzag, of om te lezen wat voor bijzondere zaken daar vroeger zijn gebeurd.
Elk Haags stadsdeel krijgt een HIP. En natuurlijk is er een website waar nog meer gegevens over de historie van onze wijk of over de stad zijn na te lezen: www.historischdenhaag.nl

Plaats een reactie