Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Geslaagde infomarkt in Segbroek

Zaterdag 10 juni organiseerde medewerkers van het stadsdeel Segbroek een infomarkt. Dit keer streken zij neer op het Regentesseplein en op het Abrikozenplein tijdens het festival Fruit. De rode dubbeldekker stond prominent op het Regentesseplein omringd door standhouders. Op het festival Fruit streek een rode Piaggo neer. In de Buzzbus hield stadsdeelwethouder Joris Wijsmuller spreekuur. Dit was voor hem een bekende plek. Want net als in 2016 wisten bewoners ook nu hem weer te bereiken. Met vragen, wensen en ideeën over hun buurt. Maar ook waar ze trots op zijn in hun buurt. Alle informatie die de wethouder te horen kreeg werd genoteerd door een medewerker van het stadsdeel. Deze informatie wordt de komende weken opgepakt. De inzenders worden hiervan weer op de hoogte gehouden. Daarna werd de 3e Debatmobiel feestelijk geopend door de wethouder.

Foto: Michel Mees

Opruimen
35 bewoners namen de slogan ‘Doe iets met je fiets’ ter harte en leverden hun fiets in. Zo veel mogelijk onderdelen van de fietsen worden hergebruikt. Daarnaast werden twee volle containers met spullen waar bewoners niets meer mee kunnen afgevoerd. Ook deze spullen worden gesorteerd en waar mogelijk hergebruikt. 

Hou van je Huis
‘Waarom wachten als u vandaag uw energierekening kunt verlagen en tegelijk uw wooncomfort kunt verhogen? was vele bewoners uit het hart gegrepen. Het Hou van je huis team en onafhankelijke energiespecialist Hoorn beantwoordde vele vragen over energiebesparing, duurzaam woningonderhoud en het verhogen van wooncomfort. Een geslaagde dag noemde zij het waar bewoners veel belangstelling hadden voor zonnepanelen en een energiescan.

Hart voor Segbroek

Met meer dan 200 bezoekers en 35 wensen en ideeën kijkt het stadsdeel Segbroek samen met Politie, Handhaving, Voor Welzijn en de eerder genoemde standhouders terug op een zeer geslaagde dag. Zoals een bewoner het treffend zei: “Op zo’n dag zie je pas hoeveel mensen hart voor Segbroek hebben.”

Plaats een reactie