Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

FriendZ

Op 26 mei werd Eetcafé FriendZ aan de Valkenboslaan 20 feestelijk geopend door onder andere stadsdeelmanager Karin Withagen. FriendZ is het eerste interculturele gay café van Den Haag.

Vobis

De meeste van de vrolijke aanwezigen waren van hindoestaanse afkomst. Er waren vele sprekers, die het belang van de opening van dit bijzondere Eetcafé benadrukten. Zoals Soerin Narain, directeur van voormalig Stichting Hindustani, sinds kort Stichting Vobis. Vobis heeft een belangrijk aandeel gehad in de totstandkoming van het café. “Wij zijn heel actief als het gaat om de emancipatie van mannen, vrouwen en homo’s en wij staan hier dan ook helemaal achter”.

Verschanst binnen Sociale Media

Abied Guman, die zijn voormalige Skippy’s bar samen met inmiddels dierbare vriend Sanam van Voorthuysen omtoverde tot gay bar: “Ik ontmoette Sanam die met dit idee bij me kwam en het klikte meteen heel goed tussen ons. Samen zijn we aan de gang gegaan om dit interculturele gay café te realiseren. Ik ben ook erg blij dat Vobis ons zo geholpen heeft.
En wat betreft ‘de praatjes’ in de Hindoestaanse gemeenschap: “Dat maakt me niets uit! Ik zie de toekomst van dit café als een plek voor mooie sociale contacten en respect voor elkaar.” Mede-oprichter Sanam: ‘Homo’s hebben zich de laatste tijd teveel verschanst binnen de sociale media. Het wordt tijd dat ze zich weer meer laten zien. En verder hoop ik dat we in dit café veel plezier hebben, maar daarnaast ook problemen kunnen bespreken’.

Plaats een reactie